土耳其开工建设伊斯坦布尔大型新机场

土耳其已经开工建设伊斯坦布尔的第三个机场,其竞争目标世界上最大的机场之一的迪拜的新勒马克图姆国际机场。...

土耳其开工建设伊斯坦布尔大型新机场

                                                                     

土耳其已经开工建设伊斯坦布尔的第三个机场,其竞争目标世界上最大的机场之一的迪拜的新勒马克图姆国际机场。

    上周六,土耳其总理雷杰普•塔伊普•埃尔多安为这个总价值300亿美元的工程举行开工仪式。机场预计在2017年10月29日投入使用。

埃尔多安在周六的开工仪式上表示:“伊斯坦布尔正在创造历史性的一天,土耳其正在创造历史性的一天,世界上最大的机场将在这里崛起。”

“我们建设的不仅是一个机场,而且是具有里程碑意义的今天。”

预计机场最初的客运量为9000万人次,当2018年全面投入使用时,客运量将上升到1.5亿人次。伊斯坦布尔机场的客运量对比去年增加20%。

原文:

Turkey has begun construction of the third airport in Istanbul, which it aims to rival Dubai’s new Al Maktoum International as one of the largest in the world.

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan on Saturday laid the first stone for the $30bn project expected to open on October 29, 2017.

"Istanbul is marking a historic day. Turkey is marking a historic day. The biggest airport of the world and six continents is going to rise here," Erdogan said at a groundbreaking ceremony on Saturday.

"We are building not just an airport, but actually a monument of victory today.”

The airport is projected to handle an initial 90mn passengers a year, rising to 150mn when it becomes fully operational in 2018. There was a 20% increase in international passenger numbers at Istanbul’s existing airports last year.

 

[责任编辑:Jasons]

轻松掌握中东市场与资讯,请下载【海湾资讯】APP